Χριστιανική Αδελφότητα Αγία Λυδία       Κατασκήνωση "Η χαρά των παιδιών"       Περιοδικό Λυδία       Εκδόσεις Λυδία
 
 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΕΛΙΚΑ;

Τα Χριστούγεννα ήρθαν. Τι σημαίνουν όμως για τον καθένα από μας;
Είναι φαγοπότι; Είναι γλέντι; Είναι μεθύσι; Είναι ξεφάντωμα; Είναι εκδρομές; Είναι, για όσους έχουν οικονομική δυνατότητα, ταξίδια σε ξένες χώρες, εξωτικές και μη;
Τίποτε απ' όλα αυτά.
Χριστούγεννα σημαίνει ο Χριστός εν μέσω ημών, ο Εμμανουήλ μεθ' ημών.
Χριστούγεννα σημαίνει χαρά ανέκφραστη και ανεκλάλητη. Γιατί ο άνθρωπος ζώντας μέσα στη δική του κόλαση, βρίσκει τον χαμένο του Παράδεισο. Γι' αυτό ο Άγγελος ζητάει να χαιρόμαστε. Είμαστε πλασμένοι για τη χαρά. Όχι για την ψεύτικη εκείνη χαρά, που την ψάχνουν οι άνθρωποι μέσα στα δοχεία απορριμάτων του κόσμου. Όχι στα φαγοπότια, όχι στα γλέντια, όχι στις διασκεδάσεις, στα χρήματα, στις εξουσίες.
Χριστούγεννα σημαίνει ο Χριστός γεννημένος και θρονιασμένος μέσα στις καρδιές μας. Να, λοιπόν, τι θα πει Χριστούγεννα.
Χριστούγεννα σημαίνει ο φωτισμός σκέψεως.
Χριστούγεννα σημαίνει καθαρό βλέμμα, καθαρή γλώσσα.
Χριστούγεννα σημαίνει καθαρή καρδιά. Σταύλος ήταν η ανθρωπότητα. Και ήρθε ο Χριστός μας μέσα σ' αυτόν τον σταύλο και τον έκανε ανάκτορο του Θεού. Τον έκανε ανάκτορο και του ανθρώπου.
Χριστούγεννα σημαίνει λευτεριά πνευματική. Ως πότε σκλάβοι των παθών, των αδυναμιών; Ως πότε υπηρέτες του κακού. Έως ποτε αλυσοδεμένοι στην αμαρτία;
Μια καινούργια ζωή, ένα καινούργιο ξεκίνημα ας σημάνουν τα εφετεινά Χριστούγεννα, που μας βρίσκουν με ένα πλήθος προβλημάτων.
Βλέπουμε την κοινωνική αναταραχή, την κοινωνική αναστάτωση. Βλέπουμε την φτώχεια να απλώνεται παντού και τα πλοκάμια της να περισφίγγουν τους ανθρώπους. Βλέπουμε τα αγαθά να λιγοστεύουν. Βλέπουμε την αποστασία μας. Τους κινδύνους που διατρέχουμε και τα εθνικά μας προβλήματα που συσσωρεύονται καθημερινώς.
Με ποιον άλλο θα περπατήσουμε στον δρόμο της ζωής μας; Σε ποιον άλλο να ελπίζουμε. Ποιον θάχουμε συναγωνιστή δίπλα μας; Ποιον άλλο; Τον αληθινό σύντροφο, φίλο, βοήθό, αρχηγό, σωτήρα, λυτρωτή, τον Χριστο.
Ευλογημένα και Σωτήρια Χριστούγεννα.

Περιοδικό "Αγία Λυδία"
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
 
 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΤΩΡΑ:
Η ενημέρωση στην συχνότητα της Λυδίας με τον δημοσιογράφο Θανάση Κλιματσίδα
 
29/4/2020
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
spacer
13/4/2020
Μ. Δευτέρα πρωί - Απευθείας μετάδοση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων
 
 
Σταθμός Νέα
To Λυδία FM στο κινητό σας, διαθέσιμο στο και | Βρείτε μας στο
O Λυδία Fm 94.2 έχει την άδεια της ΑΕΠΙ. Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη και απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ
Αρχείο Εκπομπών Δημοσιεύσεις
Πρόγραμμα Συνδέσεις
Ακούστε ζωντανά Επικοινωνία
Ημερολόγιο Όροι Χρήσης